Index >> Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Posted by: admin 11-02 Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Advertisement

As if carved from the mountainside, this contemporary home located in the Swiss Alps compliments its pastoral surroundings.

Transformation À Charrat is a 2010 renovation project by Clavienrossier Architects.

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes:

“Situated away from the village, this house included an adjacent barn and had a too vast volume to be renewed in its totality. Only elements which can easily be reused were preserved, cellars and floors of the pre-existent house. The rest was demolished.

Volumes of visible tinted concrete replaced the double-sided roof and the transformed area.

The big openings so created allow the light to penetrate more generously.

The geometry of the superstructures results both from a formal desire and from a will to remove the wall thickness.

The various-slopes faces enhance the highly varied game of the shadows throughout the day.

There are no corridors. Circulation is made along the external wall, from room to room. The overall view continues beyond the windows, opening onto the surrounding landscape.”

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Transformation À Charrat by Clavienrossier Architectes

Photos by: Roger Frei