Index >> Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Posted by: admin 01-11 Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Advertisement

Duinweg Glass Extension is a project completed by the Rotterdam-based BBVH Architecten.

It is located near the beach of Den Haag (The Hague), The Netherlands.

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten:

“The clients purchased an end 19th century mansion in the dune area near the beach of Den Haag. In this mansion nothing had been maintained or changed in decades. Our task was to make a design which would restore the old valuable elements and to improve the living space and the connection with the garden.

The main intervention is a full glass extension at the garden side. The extension is quite small with only 14 m² (150 ft²) of extra space. But the impact is big. The living room receives a lot more light and has a better view into the garden. The extension itself is an in-between step from house to garden and provides space for a dining room connected to the kitchen. A large terrace is connected directly to the extension and gradually steps down into the garden.

The extension is designed using laminated glass as the structural element. The large roof pane spans over 3.5m (11.5ft). The full glass extension has the highest level of transparency possible. The light and view in the interior is maximized while the impact on the back façade is minimized.”

Duinweg Glass Extension by BBVH Architecten


Drawing

Photos by: Luuk Kramer