Index >> A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

Posted by: admin 05-09 A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

Advertisement

Clouds is a private residence renovated by FO4A Architecture

It is located in Dubrovnik, Croatia and was completed in 2015.

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

A Home Renovation in Dubrovnik, Croatia

Clouds by FO4A Architecture:

“Two Deluxe rooms,named Clouds (Cloud 9 and Cloud 11), are located in the Old Town of Dubrovnik nereby the main street known as Stradun or Placa surrounded by the Walls of Dubrovnik.

The facility with total area of 43 square meters (463 square feet), originally dated from 17th century, is devastated and in poor condition and needs to be entirely renovated. The new design transfroms the facility into two Deluxe rooms with total floor area of 50 square meters (538 square feet) using as basic inspiration segments of the city of Dubrovnik.

All of the 17th century houses lining the Stradun share the same pattern where the ground level always housed a shop with a street entrance featuring a door and a window in a single frame under a semicircular arch and a storage room in the back with a separate alley entrance. The first floor was reserved for the living area and the second floor had various rooms, while the kitchen was invariably located in the loft above the second floor, to prevent the spread of potential fires.

Design of the space is corresponding and following the tradition of the surroundings and impersonates the concept „new meets old“.

Photos courtesy of FO4A Architecture

HomeDSGN has received this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their work for publication.